Informatie

Helaas, de inschrijving zit inmiddels helemaal vol. Wil je op de reserve lijst? Laat een berichtje achter op het forum!

Al veel info is reeds bekend over Gran Turismo. We kunnen ons echter voorstellen dat hier op het forum zoveel verspreid zit, dat dit niet geheel duidelijk meer is.
Deze start topic zal ik gebruiken om de meest gestelde vragen in te verwerken.
Deze kunnen eventueel later in de site worden verwerkt.

Stel dus in deze thread, je vraag, dan zal hij zo goed mogelijk worden beantwoord in dit topic.

- hoe vind je iemand online / hoe kan je online met iemand racen:
Dit kan op verschillende manieren, de meest makkelijke is om naar de community te gaan, daar de persoon op te zoeken die je wil (dat moet dan wel een vriend op je PSN zijn) en dan naar zijn (of haar) lounge gaan (het koffie kopje). ALs daar een geel bolletje naast zit, zit die persoon in zijn lounge. Je kan dan vervolgens deelnemen en jij zit ook in de lounge. Ook kan je via een reeds bestaande vriend die in een lounge van een ander zit, daar die lounge, op dezelfde wijze.

- hoe krijg ik mijn gemaakte foto in de fotomode op de computer / XMB
Als je in GT5 naar je foto overzicht gaat, kan je via het menu (driehoekje) kiezen, foto uploaden naar XMB (of allemaal uploaden naar XMB). ALs je dit doet kan je via het XMB (Standaard menu PS3) bij foto's je foto's zien.

Je kan dan:
a. Je foto's op een memory stick zetten en op je computer zetten, dan op de site zetten
b. via de photogallery in het XMB uploaden naar bijv. Picasa en via de link van die foto deze op de site zetten.

- hoe kan ik mijn opgeslagen replay van de PS3 naar een computer kopiëren
1) ga naar GT Mode >>> GT Life >>> Replay Theater. Onder het woord COMMUNITY staan 8 icoontjes: Replay Theater is 1e rijtje, 3e van boven.

2) In Replay Theater krijg je een lijst met alle opgeslagen herhalingen. Zoek de gewenste herhaling en druk op driehoekje. Dan krijg je een menu met opties, kies Export Save Data en bevestig nog een keer met Yes.

3) Accepteer de optie New Replay Data, druk op Kruisje en bevestig nog een keer met Yes. Druk an afloop Rondje om terug te keren naar het Replay Theater

4) Verlaat het Replay Theater, sluit GT5 af en ga naar je XMB = Playstation 3 menu

5) Steek een USB stick in je PS3 en ga naar Game >>> Saved Data Utility (PS3)

6) als je net pas de replay hebt opgeslagen met stappen 1 t/m5 staat in de lijst met opgeslagen data de replay van zojuist waarschijnlijk bovenaan. De titel is Gran Tusismo 5 Replay (Updated Version) met daaronder in kleine letters het tijdstip waarop je deze gekopiëerd hebt + informatie over het event, gebruikte auto & wanneer je die gereden hebt.

7) druk Driehoekje op de geselecteerde herhaling en kies Copy, kies bestemming USB Device (USB 2.0 Flash). Druk op Kruisje en sluit na afloop af met Rondje.

8) Haal de USB stick uit je PS3 en stop hem in je computer. Blader naar de map \PS3 \ SAVEDATA. Daarin staat een map die iets heet zoals BCES00569-RPLxxx, met een datum/tijd vermelding dan hoe laat je deze vanaf je PS3 hebt gekopiëerd.

9) pak deze gehele map in naar een ZIP bestand, door te rechtsklikken op de mapnaam >>> Send to >>> Compressed (zipped) folder.

10) dit gezipte bestand kun je emailen, of als het niet te groot is bv uploaden op het forum om met anderen te delen.

11) via de omgekeerde manier kun je replays van anderen binnen halen in je Replay Theater. Je kiest daar dan voor de optie Import = 2e icoontje boven de Close knop. Je krijgt daarna de lijst van alle replays die in Game >>> Saved Data Utility (PS3) staan.

12) kies de gewenste relay en druk op Kruisje, bevestig nog een keer met Yes. Na afloop Rondje om terug te keren naar het Replay Theater. De nieuwe replay is daar dan te bekijken.

- hoe plaats ik in een topic een foto of afbeelding?

Dit kan op twee manieren:
1. Als je een foto hebt op je computer dan kan je die via de tekstverwerker van het forum (als je het bericht maakt dus) invoegen. Je upload je foto dan, maar klik dan ook op voeg in. Hiermee maak je in het bericht de foto zichtbaar.

foto02.jpg

2. Als je een foto hebt staan op een website, dus picasa of flickr of iets dergelijks, kan je de link van de foto (op de foto staan, rechter muisknop, eigenschappen, locatie regel) kopieeren en die regel plakken in de foto linker op het forum (zie pijl).

foto01.jpg

Een foto vanaf Flickr plaatsen
Kopieer de BB Code en plak deze in het forum bericht:

flickr.png


Een link plaatsen in:

foto3.jpg

 

Uploaden van grote bestanden zoals Replays
Ga hiervoor naar sites als http://depositfiles.com/ of een service met gratis registratie als http://mega.co.nz. Na het uploaden klik je op share waardoor je een aantal links ziet, kies het forum link en plak deze code bij je forum bericht.

Waar staan de forum regels?
Bovenaan het forum blad, Klik voor forum regels

Hoe kan ik zoeken op het forum?
Via het tabblad zoeken boven aan het forumblad, Klik voor zoeken op forum

Wat is clean racen en welke regels zijn er dan?

Clean racen is niet tegen elkaar aanrijden of moedwillig iemand van de baan af rijden.
Regels:
race regels

vaardigheidregels

TT-regels

 

1. Alle leden van GTHQ.nl kunnen aan deze wedstrijd deelnemen mits woonachtig in Nederland of België.

2. Je kunt je inzending vanaf 00:01 uur Nederlandse tijd op 14-09-2010 t/m 23:59 uur Nederlandse tijd op 31-10-2010 insturen (de wedstrijdperiode).

3. Om mee te doen aan deze wedstrijd, moeten deelnemers tijdens de wedstrijdperiode de volgende stappen uitvoeren:

• a. een account op GTHQ.nl account aanmaken (mits je al beschikt over een account dien je in te loggen);

• b. een preorder hebben uitstaan bij Consoleshop.nl voor 1 van de 3 Gran Turismo 5 versies (Standard, Collectors, Siganture);

• c. je ordernummer van Consoleshop.nl sturen naar Djie middels een bericht (http://gthq.nl/community/63-djie/profile)

• d. je maakt meer kans door actief te zijn op de GTHQ.nl

4. Om je bij GTHQ te registreren, moet je met de servicevoorwaarden en de gebruikersovereenkomst van GTHQ en het privacybeleid van GTHQ akkoord gaan.

5. Elke persoon kan slechts één keer aan deze wedstrijd deelnemen. Deelnemers mogen 1 preorder code persoon insturen. Geen enkele deelnemer kan meer dan één prijs winnen. De winnaar zal geloot worden waarbij de kans wordt vergroot voor actieve leden.

6. Alle in aanmerking komende inzendingen die tijdens de wedstrijdperiode zijn ontvangen, doen mee aan een prijstrekking. De trekking vindt op 1 november 2010 plaats. Er worden willekeurig één winnaar geselecteerd. De winnaar zal binnen drie (3) dagen na de prijstrekking per e-mail of persoonlijk bericht van de uitslag op de hoogte gebracht en moeten hun prijs binnen drie (3) dagen opeisen.

7. De prijs voor de winnaar is de Gran Turismo 5 Signature Edition . De totale waarde van de prijs bedraagt ongeveer € 199,99 euro.

8. De prijs zal door Consoleshop.nl worden toegestuurd, je lopende preorder zal worden omgezet naar de Signature Edition.

9. Onderhevig aan het opeisen van de prijs voor de gespecificeerde deadline door de winnaar, onderneemt de organisator binnen het redelijke stappen om ervoor te zorgen dat de prijs in november 2010 voor de winnaar beschikbaar is. Desalniettemin wijst de organisator alle aansprakelijkheid van de hand als de prijs pas na deze periode beschikbaar wordt gesteld.

10. Er is geen alternatief in de vorm van contanten beschikbaar en de prijzen kunnen niet worden overgedragen.

11. De Consoleshop.nl onderneemt binnen het redelijke stappen om de prijs binnen veertien (14) dagen nadat de winnaar de prijs heeft opgeëist te versturen, maar de organisator wijst elke aansprakelijkheid voor prijzen die na deze periode worden verzonden van de hand.

12. De prijs wordt per post of koerier naar de gegevens die op het orderformulier zijn vermeld gestuurd.

13. Als één van de prijzen bij levering defect of beschadigd wordt bevonden, dient de Consoleshop hier binnen zeven (7) dagen na de bezorgdatum schriftelijk van op de hoogte te worden gesteld. Als dit niet gebeurt, wordt de prijs als geaccepteerd en bezorgd beschouwd. Dit heeft geen invloed op je eventuele wettelijke rechten.

14. GTHQ.nl behoudt zich het recht voor de naam en het profiel op GTHQ.nl van de winnaar op de website(s) van de organisator bekend te maken.

15. Het is niet toegestaan niet bestaande, valse of andere ordernummers op te geven. Alleen constructieve bijdragen tellen mee voor het verkrijgen van meer kans bij de loting. Om iedereen een gelijke kans te gunnen gaat deze actie op 1 oktober van start. Je preorder is niet gekoppeld aan deze datum. Bij constatering van spam of nutteloze bijdrage in de ogen van de organisatoren wordt de gebruiker direct uitgesloten. De organisatoren behouden zich het recht om de ordernummers en activiteiten van de deelnemers te scannen en naar eigen oordeel, in alle redelijkheid, te bepalen of er sprake is van het volgen van de spelregels.

16. De prijzen worden beschikbaar gesteld door Consoleshop.nl.

Forum uitleg, de geschreven en ongeschreven regels

Doel, Valkuil, (on)geschreven regels, topic, post, admin, publisher, moderator, pm, profiel, groep, adverteren

Doel Forum:
Een forum heeft als doel om een bepaalde groep mensen, gelijkgestemden, bij elkaar te brengen om te praten over hun overeenkomstige passies, hobby's of zaken die ze geweoon leuk of interessant vinden.
Je kan elkaar vragen stellen, antwoord geven, je passie delen, ervaringen delen, maar ook allerlei andere zaken organiseren. Het draait vooral om het delen van elkaars passie.

Valkuil Forum:
Een forum bericht, een Topic of een Post, is altijd een geschreven bericht. Een geschreven bericht bevat niet de essentieele dingen die behoren tot communicatie.
Bij communicatie bestaat namelijk het grootste gedeelte van de te brengen boodschap uit de intonatie van de stem, brengen van de klemtoon en de non-verbale houding van degene die de boodschap brengt.
De daadwerkelijke tekst is slechts 7% van de gehele te brengen boodschap in communicatie.
Met andere woorden, met het schrijven van tekst (alleen woorden) brengen we slechts 7% over van wat we eigenlijk bedoelen.
Dat is dan ook de valkuil van geschreven berichten. De schrijver van een bericht kan iets neerzetten wat hij/zij goed bedoeld, maar de ontvanger van het bericht, die een slechte dag heeft, kan het bericht lezen als zeer negatief.
Hiervoor zijn er in de forum wereld (maar ook daarbuiten) een aantal regels, geschreven en ongeschreven.

(On)geschreven regels:
Om non verbale communicatie toch mogelijk te maken binnen een geschreven bericht zijn er bijvoorbeeld Smiley's. Dit geeft een intonatie aan het bericht.
Een knipoog betekent, ik hou je een beetje voor de gek, een Smiley, ik bedoel het grappig, enzovoorts.
Hoofdletter gebruik wordt gezien als schreeuwen.
Een absolute DONT is vloeken en schelden of ruzie maken op een forum. Een Moderator of Administrator zal deze berichten verwijderen of aanpassen.
Bij misbruik hiervan of aanhoudende agressie zal een zogenaamde BAN (verbanning) gelden, waardoor je niet meer op de website mag en kan komen.

Ook een absolute DONT is persoonsgegevens van anderen op het forum te plaatsen. Ook al weet je al de gegevens van een mede forum genoot, je plaatst ze niet op het forum. Een forum is over het algemeen namelijk openbaar en dus voor iedereen te zien en raadpleegbaar.
Uitzondering hierop is het vermelden van een voornaam van iemand op het forum in sommige gevallen, maar meestal wordt de TAG of Forum naam (nickname/alias) van de persoon op het forum aangehouden, ipv de "echte" naam.
Een ieder is vrij om op het forum zijn echte naam of een alias te noemen.
Hou er alleen rekening mee dat een forum meestal openbaar is en alles via het internet opvraagbaar is (privacy).

Topic's
Op een forum heb je onderwerpen (topic's). Deze topics zijn gehangen aan forum categorieen. Iedere categorie heeft een doel. Een topic moet passen in dit doel, anders is deze verkeerd geplaats.
Tevens is het de bedoeling dat er, voordat er een nieuwe topic wordt aangemaakt, eerst gekeken wordt of er niet al een topic bestaat die hetzelfde is, of past binnen de te brengen boodschap.
Dit om te voorkomen dat er een wildgroei aan onderwerpen ontstaat en het overzicht op het forum kwijt is.
Een moderator of administrator zal het forum besurveilleren en eventuele mis-(ge)plaatste onderwerpen verplaatsen of zelfs soms verwijderen.

Post
Een Post (bericht) is een antwoord op een topic of start van een topic. Dit is het feitelijke bericht.
Op het moment dat het niet meer over het onderwerp gaat, dan noemen we dit off-topic. Hierop kan je door een moderator of adfministrator worden aangesproken.
Tip's bij het plaatsen van een post, maak niet te lange lappen tekst. Een kort bericht, met een plaatje of filmpje, spreekt veel meer aan.
Schelden, kwetsende tekst(en), beledigen, discrimineren of andere ongewenste vormen zijn een absolute No-Go op een forum.
Dit soort berichten worden verwijderd en/of aangepast. De perso(o)n(en) in kwestie zullen via een PM worden gewaarschuwd. Indien er hierna wederom ingegrepen moet worden kan verwijdering van het forum plaatsvinden.

Administrator
Een administrator (admin) is de beheerder van de website / forum. Deze draagt meestal zorg voor de achterkant van de website, waar de website wordt ontwikkeld en onderhouden.
Ook heeft een admin aan de voorkant "alle" rechten. Zo kan hij/zij ook bij de afgeschermde groepen op de site.

Publisher
Een publisher, of redacteur, onderhoud de voorpagina van de website. Dit betekent dat deze perso(o)n(en), de bezoeker van de website, de laatste nieuwtjes meteen via de voorpagina van de website aanbiedt.
Ook zijn er andere artikelen op de website door publishers gemaakt, denk aan de Driving Academy, Reviews en dergelijke.

Moderator
Een moderator heeft als taak de wildgroei op het forum in de gaten te houden en hierop te acteren als dat nodig is.
Berichten kunnen worden verplaatst, verwijderd, aangepast en dergelijke.
Zie je iets wat er op het forum is wat niet kan in jouw ogen, dan kan je dit melden met de knop, rapporteer aan moderator.
De moderator kijkt vervolgens naar de berichten en beoordeeld deze. Hierna zal een maatregel worden genomen die passend is voor die situatie.

PM
PM staat voor Personal Message. Indien je contact wilt leggen met een dorum lid, wat niet iedereen hoeft te zien, kan je via het profiel van deze persoon een persoonlijk bericht sturen.
Je hebt op het forum dus eigenlijk een eigen e-mail account / webmail.

Profiel
Op het forum heb je een profiel. Dit profiel kan je aankleden en pimpen zoveel als je wil. Je kunt je gegevens (deels) afschermen, of juist openbaar laten zijn.
Een admin heeft het beheer van de leden, profielen. Indien hier iets gebeurd wat niet kan / mag, dan zal een admin hierop ingrijpen.

Groepen/Community
Naast een eigen profiel, kan je ook een eigen groep starten, zoals een race team, club of groep.
Je kunt ook deze groep alleen beschkbaar maken voor je eigen teamleden, of juist openbaar.
Je kunt hier bulletins in kwijt, discussies starten, groeps berichten maken, etc.

Adverteren / reclame maken op het forum / Community gedeelte
Adverteren of reclame maken op de website van GTHQ is mogelijk, neem hiervoor contact op met de website beheerder om de mogelijkheden en onmogelijkheden te bespreken.
Reclame maken of adverteren zonder overleg of toestemming betekent dat actieve links worden verwijderd en eventueel andere passende maatregelen worden genomen.

GTHQ LiveStream

Bekijk live video van jiltjes op www.twitch.tv